miercuri, 1 februarie 2012

my Valentine! - Lagenda



   Valentine's Day sau Ziua Indragostitilor este o sarbatoare care provine din traditia occidentala, dar ca orice sarbatoare are totusi o legenda.
   Legenda spune ca Valentin este un preot roman martirizat in timpul persecutiei lui Claudius al-II-lea (Claudius cel Crud), in anii 269-270 d.c.
   Claudius cel Crud  era un luptator indarjit si avea multe razboaie, motiv pentru care isi dorea o armata puternica; dar majoritatea barbatilor romani nu vroiau sa mearga in lupta.
Imparatul s-a gandit ca, in locul luptei, barbatii preferau sa stea acasa cu sotiile si copii, in consecinta, Claudius a decis ca niciunul dintre soldatii din Roma sa nu se mai poata casatori.
   Valentin, credea ca dreptul oamenilor de a sa casatori era dat de Dumnezeu, iar Claudius nu avea dreptul sa-l interzica. Ca urmare casatorea, in secret, cupluri.
   In cele din urma Valentin este prins, intemnitat si condamnat la moarte. Mormantul sau se gaseste si azi in Roma la biserica Sfantului Praxedes.
   In anul 496 e.n. Papa Gelasius a oficializat data de 14 februarie ca ziua Sfantului Valentin, pentru a se renunta la o alta sarbatoare a iubirii, dar pagana, numita Lupercalia, serbata pe 15 februarie. 
  Ca orice sarbatoare cu acte in regula, Ziua Indragostitilor "beneficiaza" si de cateva traditii:
-  se spune ca, daca ai gasit o manusa barbateasca de Valentine's Day, cu siguranta cel care a pierdut-o iti va fi sot.
- daca pe deasupra ta zboara o vrabie, te vei casatori cu un barbat sarac, dar vei fi foarte fericita, iar daca vei vedea un sticlete, sotul tau va fi bogat.
- primul nume de barbat pe care il auzi in ziua de 14 februarie va fi numele viitorului tau sot.
  Pana la urma, la noi, Valentine's Day este o zi controversata,  dar eu cred ca nu conteaza de unde provine si cum a luat fiinta, important e sa fim indragostiti in fiecare zi... asa ca, hai sa sarbatorim iubirea!
   Si ca o dovada de dragoste un cadou simbolic sa daruim celui drag! 
   Dragostea este unica, asa ca, un unicat lucrat manual este cel mai potrivit!
   Happy Valentin's Day!

Pret mini-tablou: 10ron+transport





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu